Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tapeh Ketan Hitam

Gegiste zwarte kleefrijst


Ingrediënten:

- 500 gr. ketan hitam
- 3 dl. water
- 2,5 bolletje ragi tapeh manis

Bereiding:

Week de ketan een uur in koud water, laat het uitlekken en stoom het 20 min. Breng 2 kopjes water aan de kook en voeg de ketan toe. Haal de pan van het vuur en roer de ketan goed door. Stoom het daarna weer 15 min. Laat het helemaal afkoelen. Doe de ketan in een kom en strooi er de fijngemaakte ragi bij. Ketan en ragi moeten goed worden vermengd. Doe deze massa vervolgens in een schone stopfles en bewaar op een warme plaats op kamertemperatuur. Na 3 of 4 dagen is de tapeh gereed, proef de tapeh of het zoet is. Voeg naar smaak suikersiroop toe (zie recept Tapeh). Het geheel kan afgesloten in een stopfles bewaard worden in de koelkast.

Tapeh Ketan Hitam