Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Bumbu Gule

Eieren en sperziebonen in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 2 eieren
- 200 gr. sperziebonen
- 2 middelgrote aardappels
- 2 dl. bouillon
- 1 kleine ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 theelepel djahe
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel sambal oelek
- 1 theelepel serehpoeder
- 2 daun djeruk purut
- 20 gr. santen
- olie

Bereiding:

Kook de eieren half hard. Snijd de sperziebonen in stukjes van 3 cm. Snipper de ui en knoflook fijn. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes van 2 cm. Breng de bouillon aan de kook en voeg de sperziebonen toe. Wrijf ui, knoflook, djahe, kunyit, sambal en sereh stevig door elkaar met wat zout. Fruit dit 2 min. op hoog vuur in een beetje olie. Doe aardappels en kruiden in de bouillon. Gebruik je ingevroren sperziebonen, voeg die nu pas toe. Laat het geheel 10 min. zachtjes koken. Doe de santen erbij en roer goed om. Snijd de eieren doormidden en schep ze er voorzichtig doorheen. In plaats van eieren kun je ook blokjes gefrituurde tahu gebruiken. Kook die mee vanaf het begin.

Telor Bumbu Gule