Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Telor Masak Belanda

Zoet/zure gebakken hele eieren

Telor Masak Belanda | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 6 hardgekookte eieren
- 1 ui
- 1 lombok
- 1 lente-ui
- scheutje vissaus
- 3,5 eetlepel suiker
- stukje asem
- water
- olie
- zout

Bereiding:

Snijd de ui in halve ringen, snijd de lombok en de lente-ui in schuine ringen. Week de asem, ter grootte van een walnoot, 10 min. in water en druk dan de pulp met het water door een zeefje, bewaar het water. Pel de eieren en bak ze in hete olie bruin. Schep ze uit de olie en laat ze uitlekken. Fruit dan de uien in de olie lichtbruin. Voeg de eieren toe en schep ze om. Doe het asemwater er bij en laat het geheel even koken. Voeg de suiker, zout, vissaus, lente-ui en lombok toe en bak alles even door. Serveer de eieren warm.

Telor Masak Belanda