Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Terong Bumbu Padang

Gestoofde aubergines in een kruidige saus


Ingrediënten:

- 2 aubergines
- zout
- 3 eetlepels olie
- 3 sjalotten
- 1 teentje knoflook
- 1 lombok
- 3 kemirienoten
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 theelepels kunyit
- halve theelepel trassi

Bereiding:

Schil de aubergines en snijd ze over de lengte in ca. 1 cm. dikke plakken. Bestrooi ze met iets zout. Verhit een beetje olie in een koekenpan of wok en bak hierin de plakken aubergine aan beide kanten bruin. Snijd de sjalotten, knoflook en lombok fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan en maak ze fijn in de vijzel. Fruit de sjalotten, knoflook, kemirienoten en lombok in een beetje olie samen met de overige kruiden. Roer dit goed door elkaar en giet er een beetje water bij zodat je een sausje hebt. Voeg de aubergines toe en laat deze verder gaar stoven.

Terong Bumbu Padang