Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tongseng Kambing

Geitenvlees met kool in een zeer hete kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 100 gr. kool
- 10 cm. sereh
- 1 cm. laos
- 4 daun djeruk purut
- 3 kruidnagels
- 5 dl. water
- 2,5 dl. santen
- halve theelepel peper
- 2 eetlepels ketjap manis
- 1 tomaat
- 10 rode rawits
- 1 eetlepel suiker
- zout naar smaak
- 2 eetlepels olie
- gefruite uitjes

Bumbu:

- 4 teentjes knoflook
- 4 sjalotjes
- 3 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- 1 cm. kunyit

Bereiding:

Snijd het vlees in stukjes. Snijd de kool in stukken en was het onder stromend water. Kneus de sereh en laos. Snijd de tomaat in stukjes en de rawits fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn. Schil de kunyit en snijd het in stukjes. Maak de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt. Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig ruikt. Voeg de sereh, laos, daun djeruk en kruidnagels toe. Voeg het vlees toe en bak dit mee tot het vlees van kleur veranderd is. Giet het water hier bij en voeg de peper en rawits toe. Laat dit op zacht vuur sudderen. Voeg nu de santen, ketjap, zout, kool en tomaten toe. Breng dit aan de kook en roer het geheel door tot de kool zachter is geworden. Strooi voor het serveren de gefruite uitjes hier overheen.

Tongseng Kambing