Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tulang Rusuk Babi

Geroosterde ribbetjes met een honingsausje


Ingrediënten:

- 2 kg. ribbetjes
- 2 eetlepels honing
- 1 schijfje djahe
- 6 teentjes knoflook
- 1 dl. sojasaus
- 2 eetlepels rijstwijn
- 80 ml. oestersaus
- 60 ml. hoisinsaus

Bereiding:

Schil en rasp de djahe. Pel de knoflook en pers ze uit. Doe alle ingrediënten, behalve de honing, in een niet metalen schaal. Zorg dat de ribbetjes goed bedekt zijn en marineer ze een paar uur in de koelkast. Neem de ribbetjes uit de marinade en vermeng die met de honing. Laat de saus op een laag vuur indikken tot een stroperig geheel. Bestrijk de ribbetjes hiermee tijdens het roosteren. Rooster de ribbetjes boven indirect vuur op de barbecue met een deksel er op. Keer regelmatig en bestrijk ze steeds met de honingsaus. Laat de gare ribbetjes nog 10 min. rusten voor het opdienen.

Tulang Rusuk Babi