Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Kol

Gekookte kool met garnalen in kokosmelksaus


Ingrediënten:

- 500 gr. savooiekool
- 1 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode lombok
- 1 theelepel trassi
- 2 theelepels ketumbar
- 1 theelepel djinten
- 2 eetlepels olie
- 2 dl. water
- 50 gr. gepelde garnalen
- 50 gr. santen, blok
- zout naar smaak

Bereiding:

Snijd de kool, ui, knoflook en de lombok fijn. Bak de ui, knoflook, lombok, trassi, ketumbar en de djinten in een wok in de olie. Voeg na even bakken dan de kool toe. Schep de kool goed door het kruidenmengsel en giet 1 dl. water in de wok. Kook vervolgens de kool voor 5 min., voeg dan de garnalen, nogmaals 1 dl. water en de santen toe. Stoof alles in ca. 15 min. gaar.

Tumis Kol