Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tumis Rebung Kangkung

Hete roerbak van waterspinazie en bamboespruiten


Ingrediënten:

- 1 kg. kangkung
- 4 rawits
- 100 gr. bambuscheuten
- 2,5 cm. djahe
- 1 cm. trassi
- zout
- 4 sjalotjes
- witte peper
- 4 teentjes knoflook
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- 4 lomboks
- 6 eetlepels sojaolie

Bereiding:

Snijd de kangkung in stukken van ca. 10 cm. Snijd de bambu in stukjes. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze klein. Was de lomboks en snijd ze in schuine, smalle reepjes. Snijd de rawits in stukjes. Schil de djahe en wrijf het fijn in de vijzel. Verhit de olie in een pan en bak hier de trassi in. Voeg de sjalotten, knoflook, lomboks, rawits en de djahe toe en fruit ze ca. 3 min. Voeg de bambu toe en roerbak deze ca. 2 min. mee. Temper de hittebron, voeg de kangkung toe en roerbak alles ca. 2 min. Breng het gerecht op smaak met wat zout en peper en strooi er voor het serveren de gefruite uitjes over.

Tumis Rebung Kangkung