Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Udang Balado Peteh
Zeer pittige garnalen met petehbonen
Ingrediënten:
- 750 gr. grote garnalen
- 20 petehbonen
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
- olie
Bumbu:
- 10 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 5 sjalotten
- 1 tomaat
- 2 theelepels suiker
- zout
Bereiding:
Ontvel de tomaat en ontpit het. Halveer de petehbonen over de lengte. Snijd de ingrediënten voor de bumbu grof. Zout de garnalen en doe 1 eetlepel limoensap over de garnalen, laat dit 1 uurtje staan. Droog de garnalen, maak de olie heet en bak de garnalen ca. 1 min. in kleine porties tegelijk, houd ze apart. Fruit in deze olie de bumbu samen met de petehbonen ca. 5 min. Roer de gebakken garnalen door de bumbu tot ze gaar zijn, voeg de rest van het limoensap toe en serveer meteen.
Udang Balado Peteh