Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Balado Peteh

Zeer pittige garnalen met petehbonen

Udang Balado Peteh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 750 gr. grote garnalen
- 20 petehbonen
- 2 eetlepels limoensap
- 1 theelepel zout
- olie

Bumbu:

- 10 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- 5 sjalotten
- 1 tomaat
- 2 theelepels suiker
- zout

Bereiding:

Ontvel de tomaat en ontpit het. Halveer de petehbonen over de lengte. Snijd de ingrediënten voor de bumbu grof. Zout de garnalen en doe 1 eetlepel limoensap over de garnalen, laat dit 1 uurtje staan. Droog de garnalen, maak de olie heet en bak de garnalen ca. 1 min. in kleine porties tegelijk, houd ze apart. Fruit in deze olie de bumbu samen met de petehbonen ca. 5 min. Roer de gebakken garnalen door de bumbu tot ze gaar zijn, voeg de rest van het limoensap toe en serveer meteen.

Udang Balado Peteh