Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Besar Bakar

Geroosterde grote garnalen van de barbecue


Ingrediënten:

- 12 grote garnalen
- 3 rode lomboks
- 6 daun djeruk purut
- 2 teentjes knoflook
- 3 eetlepels ketjap manis
- 2 theelepels asem
- zout naar smaak
- 3 theelepels bruine suiker
- 1 eetlepel olie

Bereiding:

Snijd de knoflook grof. Ontpit de lomboks en snijd ze in ringen. Snijd de djeruk purut zeer fijn. Meng de asem met 4 eetlepels water en roer dit goed. Pel de garnalen en verwijder de darmen. Spoel de garnalen schoon. Wrijf de lomboks en knoflook in de vijzel en roer ketjap, asemwater, daun djeruk purut, zout, suiker en olie erdoor. Marineer de garnalen minimaal 30 min. in dit mengsel en laat ze vervolgens op een elektrische grill of op een barbecue gaar worden. Bestrijk ze regelmatig met de marinade.

Udang Besar Bakar