Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Besar Panggang

Grote garnalen in een romige saus

Udang Besar Panggang | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 8 grote garnalen zonder kop
- 1 ui
- 2 theelepels honing
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1,5 citroen
- 4 kemirienoten
- 50 gr. geraspte santen
- 1 theelepel bouillonpoeder
- 2 eetlepels room
- 1 rode lombok
- halve theelepel sereh
- witte peper
- halve theelepel ketumbar
- 2 eetlepel olie
- halve theelepel kunyit

Bereiding:

Snijd de ui, lombok en de knoflook fijn. Rooster de kemirienoten en wrijf ze fijn. Maak de garnalen schoon. Verhit de olie in een pan en fruit hierin de ui glazig. Voeg de helft van de knoflook, kemirie, bouillonpoeder, lombok, sereh, ketumbar, de kunyit, honing, bijna al het citroensap en de santen toe. Schenk 2,5 dl. water in de pan en breng het geheel aan de kook. Laat het geheel ca. 8 min. koken. Neem de pan van het vuur en roer de room door de saus.

Steek de garnalen aan satehstokjes en dompel ze even in wat hete olie. Rooster de garnalen gaar onder de voorverwarmde ovengrill. Bestrooi ze met wat peper, de rest van het uitgeperste knoflook en besprenkel ze met het citroensap. Schenk de saus op borden en leg er de garnalen, zonder stokjes bovenop.

Udang Besar Panggang