Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Kemirie

Pittige, grote garnalen met kemirienoten

Udang Kemirie | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Marianne


Ingrediënten:

- 400 gr. grote garnalen
- 2 dl. ketjap manis
- 10 kemirienoten
- 3 rode lomboks
- 2 teentjes knoflook
- sap van 1 citroen
- bosje verse koriander
- 2 eetlepels olie
- zout

Bereiding:

Maal de kemirienoten fijn en meng ze met de ketjap. Snijd de lomboks in reepjes. De knoflook en de verse koriander fijnhakken. Bak de garnalen kort in de olie. Voeg de knoflook, de lomboks en zout naar smaak toe. Blus dit af met de ketjap en het citroensap. Stoof de garnalen gaar. Strooi er tenslotte de gehakte verse koriander over.

Udang Kemirie