Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Mengaduk

Garnalenragout met wijn


Ingrediënten:

- 250 gr. gepelde garnalen
- 20 gr. boter
- 20 gr. bloem
- 2,5 dl. melk
- zout
- peper
- nootmuskaat
- 1 theelepel citroensap
- 1 eidooier
- 1 eetlepel witte wijn
- peterselie

Bereiding:

Snipper de peterselie fijn. Smelt de boter op een laag vuurtje en roer er voorzichtig de gezeefde bloem door. Bak de bloem rustig gaar, maar niet bruin bakken. Voeg al roerend de helft van de melk door tot er een glad mengsel ontstaat. Schep de garnalen beetje bij beetje hierdoor en meng alles goed door elkaar. Voeg naar smaak zout, peper, nootmuskaat en citroensap toe. Klop de eidooier los en meng dit rustig door de ragout. Roer de wijn door de garnalenragout en als laatste de peterselie.

Udang Mengaduk