Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Nanas Dua

Gekruide garnalen met ananas


Ingrediënten:

- 500 gr. gepelde garnalen
- 1 blikje ananas
- 2 sjalotjes
- 1 cm. djahe
- 4 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- halve theelepel djinten
- halve theelepel kruidnagels
- 2 eetlepels olie
- 2,5 dl. water
- 1 theelepel sambal oelek

Bereiding:

Schil de djahe en sjalotjes en snijd ze fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maak de sjalotjes samen met de djahe, kemirienoten, ketumbar, djinten en kruidnagels fijn in de vijzel. Verhit olie in een pan en bak de garnalen heel kort. Voeg de kruidenpasta toe en bak het geheel voor ca. 5 min. op een laag vuurtje. Voeg nu water, sambal en de ananas toe, breng het geheel aan de kook en laat dit ca. 10 min. met de deksel op de pan zachtjes sudderen tot de garnalen gaar zijn en de ananas zacht.

Udang Nanas Dua