Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Paptom

Garnalen met paprika en tomaat in een sausje

Udang Paptom | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 600 gr. middelgrote garnalen
- 2 groene paprika's
- 2 tomaten
- 1 teentje knoflook
- 2 schijfjes djahe
- 3 sjalotjes
- 1 eetlepel maizena
- 1 eetlepel ketjap
- 3 eetlepels olie
- halve theelepel zout
- halve theelepel peper
- 3 dl. kippenbouillon

Bereiding:

Verwijder het darmkanaal en snijd de rug van de garnaal iets in. Snijd de paprika in kleine blokjes en de tomaten in partjes. Snipper de knoflook en djahe. Snijd de sjalotjes grof. Meng de maizena en ketjap samen met 3 eetlepels koud water tot een papje.

Verhit de olie in een wok en voeg wat zout toe, daarna de knoflook en de djahe. Na 1 min. de garnalen toevoegen tot ze mooi rose zijn. Daarna de paprika, na 1 min. de bouillon toevoegen en snel heet maken. Daarna 2 tot 3 min. op een klein vuur laten sudderen. Dan komen de tomaten erbij en tenslotte het papje. Zodra het gerecht aandikt van het vuur nemen.

Udang Paptom