Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Piri-Piri

Zeer pittige grote garnalen aan een spies


Ingrediënten:

- 1 kg. grote garnalen
- 4 rode lomboks
- 1,5 dl. witte wijnazijn
- 4 teentjes knoflook
- 6 rode rawits, gehakt
- 1,5 dl. olijfolie

Bereiding:

Pel de garnalen en verwijder het darmkanaal. Spoel ze schoon onder de kraan. Ontpit de lomboks en snijd ze fijn. Kook de lomboks met de helft van de azijn gaar. Doe ze in de keukenmachine en pureer ze glad met de knoflook, rawits en voeg al mixende de rest van de azijn en de olie toe. Doe de garnalen in deze marinade en laat ze een uurtje in de koelkast staan. Haal de garnalen uit de marinade en rijg ze per 2 of 3 aan stokjes. Kook de marinade tot een gebonden saus. Bestrijk de garnalen met de saus tijdens het roosteren.

Udang Piri-Piri