Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Urap Panggang Sayur

Courgette met kokos uit de oven


Ingrediënten:

- olie
- 1 ui
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 1 theelepel zout
- 7 eetlepels geraspte kokos
- 2 dl. water
- 1 courgette

Bereiding:

Snipper de ui en knoflook fijn. Kneus de ketumbar in de vijzel. Was de courgette en snijd het in dunne plakjes. Warm de oven voor op 180 graden. Fruit de ui, knoflook, ketumbar en sambal in de olie. Doe alle andere ingredienten er bij, behalve de courgette en stoof tot bijna al het water is opgenomen door de kokos.

Haal 4 eetlepels kokosmengsel uit de pan en doe de courgette er bij. Roer goed om, zodat alle plakjes met kokos zijn bedekt. Doe de courgette in een ovenvaste schaal en strooi dan de achtergehouden kokos er over heen. Bak de courgette 15 min. in de oven. Serveer de urap warm.

Urap Panggang Sayur