Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Wajik

Koek van witte kleefrijst, kaneel en Javaanse suiker


Ingrediënten:

- 1 kopje witte ketan
- 1 daun pandan
- 1 kaneelstokje
- half kopje gesmolten gula djawa
- half kopje dikke santen

Bereiding:

Was de ketan ca. 5 min. onder stromend water. Laat het daarna in 2 kopjes water ca. 3 uur wellen. Breng de ketan met het water, daun pandan en het kaneelstokje aan de kook. Laat het 30 min. zachtjes koken en blijf roeren tot het water is verdampt. Voeg de gula djawa en de santen toe en stoom de rijstmassa 15 min. of tot het gaar is in een stoompan. Giet de massa uit op een braadslee tot een 3 cm. dikke laag en laat deze tot kamertemperatuur afkoelen. Snijd de koek in ruiten van ca. 5x5 cm.

Wajik