Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Wajik Ketan

Koek van kleefrijst, kokosmelk en Javaanse suiker

Wajik Ketan | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 500 gr. ketan
- 6 dl. santen
- mespunt zout
- 1 serehstengel
- 200 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- 1 daun pandan

Bereiding:

Kneus de serehstengel. Was de ketan en meng dit met 3 dl. santen, zout en de sereh. Voeg zoveel water toe dat de ketan 2 cm. onder staat. Kook de ketan tot het water is verdampt en laat het nog 10 min. staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan. Smelt de gula djawa in het water en voeg daar de daun pandan, de rest van de santen en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken tot het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Vet een schaal in met wat olie. Giet het mengsel in de schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruiten.

Wajik Ketan