Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Onde-Onde Ketawa
Sateh Pajegan
Soto Madura
Teh Djahe
Pecel Udang
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Wajik Ketan
Koek van kleefrijst, kokosmelk en Javaanse suiker
Ingrediënten:
- 500 gr. ketan
- 6 dl. santen
- mespunt zout
- 1 serehstengel
- 200 gr. gula djawa
- 5 dl. water
- 1 daun pandan
Bereiding:
Kneus de serehstengel. Was de ketan en meng dit met 3 dl. santen, zout en de sereh. Voeg zoveel water toe dat de ketan 2 cm. onder staat. Kook de ketan tot het water is verdampt en laat het nog 10 min. staan. Haal vervolgens de sereh uit de ketan. Smelt de gula djawa in het water en voeg daar de daun pandan, de rest van de santen en zout naar smaak toe. Laat dit zachtjes koken tot het een dikke stroop geworden is. Verwijder de pandan en meng de ketan door de stroop. Vet een schaal in met wat olie. Giet het mengsel in de schaal en laat het afkoelen. Snijd de koek dan in ruiten.
Wajik Ketan