Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Mangga

Salade met gebakken kip en mangosaus


Ingrediënten:

- 250 gr. kipfilet
- zout
- 1 eetlepel asem
- 2 rijpe mango's
- halve banaan
- sambal oelek
- 1 eetlepel citroensap
- kwart krop ijsbergsla
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Snijd de kipfilet in blokjes. Kook de blokjes ca. 3 min. in kokend water met zout en asem gaar. Schep de blokjes uit het water en laat het in een vergiet uitlekken. Pureer 1 mango en snijd de banaan in blokjes. Maak van de gepureerde mango, banaan, sambal oelek en citroensap een sausje. Was de sla en snijd het in reepjes. Schil de andere mango, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakken. Verhit de olie in een pan. Bak de kipblokjes rondom goudbruin en krokant. Verdeel de ijsbergsla over 4 borden. Verdeel hier over de kipblokjes en plakjes mango. Verdeel daarna de saus over de kip.

Ayam Mangga