Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Won Ton Rebus

Gevulde pakketjes van garnalen en kip gekookt in bouillon


Ingrediënten:

- 150 gr. zelfrijzend bakmeel
- zout
- 1 dl. water
- 125 gr. gekookt kippenvlees
- 125 gr. gepelde garnalen
- 2 sjalotjes
- 6 waterkastanjes
- 1 ei
- 3 eetlepels ketjap
- versgemalen peper
- bloem
- 2 kippenbouillonblokjes

Bereiding:

Maak van zelfrijzend bakmeel, zout en 1 dl. water een deegbal, zoals beschreven in het recept Won Ton Goreng, zet het deeg afgedekt 30 min. in de koelkast. Snijd het kippenvlees en de garnalen fijn. Snipper de sjalotjes en kastanjes zeer fijn. Maak van de bouillonblokjes 1 ltr. bouillon. Klop het ei los met een eetlepel water, houd 3 eetlepels ei apart. Meng het vlees met de garnalen, sjalotjes en waterkastanjes. Roer zoveel ei door het gehakt tot dit smeuig, maar toch nog stevig is. Voeg naar smaak soja, peper en zout aan het gehakt toe.

Bestuif het aanrecht dun met bloem, rol daarop een deegbal uit tot een heel dunne lap en snijd daar 16 à 20 lapjes uit van ca. 8 x 8 cm. Schep op elk deeglapje een portie van het mengsel. Bestrijk de randen van de deeglapjes dun met het apart gehouden ei, sla de lapjes overdwars dubbel en druk de randen stevig op elkaar. Breng de bouillon aan de kook, doe daarin zoveel gevulde deeglapjes dat de bouillon blijft koken. Neem de deegpakjes uit de pan als ze boven komen drijven en gaar geworden zijn. Dien de Won Ton op met sojasaus.

Won Ton Rebus