Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Udang Sedap

Pittige garnalen in een zoete saus


Ingrediënten:

- 500 gr. tijgergarnalen
- 6 tenen knoflook
- 1 cm. djahe
- 3 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels honing
- 1 eetlepels oestersaus
- 3 rawits
- halve theelepel zout
- halve theelepel zwarte peper
- 2 lente-uitjes
- 2 eetlepels olie

Bereiding:

Rasp de djahe en snijd de knoflook en de rawits fijn. Snijd de lente-uitjes in stukjes. Meng de ketjap, de honing en de rawits samen met de helft van de knoflook en de djahe. Voeg dan de garnalen toe en laat deze een nacht marineren. Verhit de olie in de wok en fruit hierin de knoflook en de djahe. Voeg dan de oestersaus, garnalen, marinade en de lente-uitjes toe en bak de garnalen gaar. Breng op smaak met peper en zout.

Udang Sedap