Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Gangan Udang

Garnalen gestoofd in kokossaus


Ingrediënten:

- 500 gr. garnalen
- 1 tomaat
- 1 serehstengel
- 2 daun djeruk purut
- 1 daun salam
- 2,5 dl. santen
- halve theelepel djahe
- 1 theelepel laos
- halve theelepel kunyit
- 1 eetlepel olie

Bumbu:

- 2 lomboks
- 3 sjalotten
- 2 tenen knoflook
- 1 theelepel trassi
- zout
- peper

Bereiding:

Pel de garnalen, maar laat de staarten zitten. Snijd de tomaat in plakken. Snijd de ingredienten voor de bumbu fijn en wrijf het tot een pasta. Bak dit in de olie samen met de sereh en de bladeren. Voeg de santen en de tomaat toe en laat het geheel even sudderen. Voeg de garnalen en overige ingredienten toe en stoof tot de garnalen gaar zijn. Serveer met witte rijst.

Gangan Udang