Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Masak di Blanga

Kip in een zeer pittige saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 1 theelepel zout
- 2 eetlepels limoensap
- 3 eetlepels olie
- halve daun kunyit
- 1 daun pandan
- 3 daun djeruk purut
- 2 serehstengels
- 4 groene lomboks
- 2 lente-uitjes
- 5 blaadjes basilicum

Voor de bumbu:

- 7 rode lomboks
- 2 theelepels kunyit
- 2 theelepels djahe
- 7 sjalotten
- 3 tenen knoflook
- 2 tomaten
- 1 theelepel zout

Bereiding:

Verdeel de kip in stukken, snijd de daun kunyit, daun pandan en daun djeruk purut fijn. Kneus de serehstengels en snijd de lomboks en lente-uitjes in ringen. Hak de sjalotten fijn, pers de knoflook uit en snijd de tomaten in stukjes. Wrijf de kip goed in met het zout en het limoensap, laat het ca. 10 min marineren. Bak ondertussen de bumbu tot deze geurig ruikt. Voeg de kip toe samen met daun kunyit, daun pandan, daun djeruk purut en de sereh. Roerbak dit een paar min. en voeg dan genoeg water toe tot de kip onderstaat en breng het aan de kook. Doe het vuur zacht en laat het geheel sudderen tot de kip gaar is. Voeg de groene lomboks, lente-uitjes en de basilicum toe en laat het zachtjes koken tot de saus dikker is geworden. Dien het gerecht heet op.

Ayam Masak di Blanga