Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kari Telor Tiga

Gekookte eieren in een tomatensaus


Ingrediënten:

- 8 eieren
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 2 theelepels sambal oelek
- 6 eetlepels tomatenpuree
- 1 theelepel bruine basterdsuiker
- 2 lente-uien
- 3 dl. kokend water
- olie
- zout

Bereiding:

Kook de eieren hard en pel ze. Snipper de lente-uitjes fijn. Snipper de uien en de knoflook. Wrijf de uien samen met knoflook, sambal, tomatenpuree, wat zout en suiker tot een vrij gladde pasta. Verhit olie in de wok en fruit de pasta al roerend ca. 2 min. Voeg dan de eieren toe en laat ze heel even meebakken. Schenk het water erbij en schep alles goed om. Laat het geheel 2 min. zachtjes pruttelen. Neem de eieren uit de saus en halveer ze. Schep de helft van de saus in een voorverwarmde schaal en leg vervolgens de eieren met de bolle kanten naar boven gekeerd erin. Schenk hierna de rest van de saus over de eieren. Strooi vlak voor het opdienen de lente-uitjes erover.

Kari Telor Tiga