Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Tjap Tjoy Tiga

Groentegerecht met varkensvlees


Ingrediënten:

- 400 gr. varkensfilet
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel oestersaus
- 1 eetlepel Chinese sojasaus
- zout
- peper
- 2 theelepels maizena

Groenten:

- 200 gr. peultjes
- 200 gr. paksoi
- 150 gr. champignons
- 1 rode paprika
- 100 gr. tauge
- 125 gr. bambuscheuten
- 125 gr. waterkastanjes
- 1 ui
- 2 wortels
- olie
- peper
- zout

Saus:

- 75 ml. kippenbouillon
- 2 eetlepels oestersaus
- 2 eetlepels sojasaus
- 3 theelepels maizena
- 1 theelepel sambal

Bereiding:

Snijd het vlees in reepjes en pers de knoflook uit. Snijd de peultjes diagonaal doormidden, de wortel en champignons in dunne plakjes, de paksoi in repen, de ui in ringen en de paprika in dunne repen. Maak een marinade van de knoflook, oester- en sojasaus, zout, peper en maizena en marineer hierin het vlees minstens een half uur.

Verhit 1 eetlepel olie in de wok en roerbak ca. 2 min. de peultjes tot ze beetgaar zijn. Strooi er een snufje zout over en doe over in een kom. Roerbak alle groenten op deze manier. Blancheer de tauge. Doe alle groenten in de kom. Meng de ingrediënten voor de saus met elkaar. Verhit de wok op hoog vuur en bak in 1 eetlepel olie het vlees tot het net gaar is. Doe het vlees in de kom. Voeg de saus toe en laat het koken tot het indikt. Doe het vlees-groentemengsel erbij en warm even door. Serveer met rijst.

Tjap Tjoy Tiga