Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Mangkok Tapeh Ketan

Gestoomde cakejes met gegiste kleefrijst


Ingrediënten:

- 1 theelepel fijngemalen ragi tapeh manis
- 2,5 eetlepel rijstmeel
- 50 ml. water
- 250 gr. rijstmeel
- 75 gr. tarwebloem
- 100 gr. tapeh ketan
- 2 dl. dunne santen
- 2 dl. water
- 175 gr. suiker
- halve theelepel zout
- halve theelepel vanille
- paar druppels kleurstof

Bereiding:

Meng ragi met 2,5 eetlepel rijstmeel en 50 ml. water. Roer dit door en laat het 30 min. rusten. Meng in een kom het overige rijstmeel met tarwebloem en gemengde ragi. Voeg het water toe en roer het goed door. Laat het beslag ca. een uur staan. Meng suiker, zout en vanille door het beslag en roer tot de suiker is opgelost. Giet al roerende de santen toe en roer dit ca. 15 min. Voeg dan de tapeh en kleurstof toe en roer het geheel nogmaals goed door. Laat het beslag ca. 30 min. rusten.

Wikkel het deksel van de stoompan in een schone theedoek. Breng het water van een stoompan aan de kook en verwarm de kue mangkok vormpjes in de pan voor ongeveer 10 min. Vul de vormpjes voor drie kwart met het beslag en stoom ze op hoog vuur in 20 min. gaar. Open de stomer niet voordat de tijd is verstreken. Je kunt ook zwarte tapeh gebruiken in plaats van de witte variant.

Kue Mangkok Tapeh Ketan