Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sateh Bakso

Gehaktballetjes aan een spies


Ingrediënten:

- 500 gr. rundergehakt
- 50 gr. tapiocameel
- 3 tenen knoflook
- 1 eetlepel peper
- halve theelepel nootmuskaat
- zout naar smaak
- 1 ei
- 1 ltr. water
- 5 eetlepels ketjap manis
- 5 eetlepels gesmolten boter

Bereiding:

Meng de ketjap en boter goed door elkaar en houd dit apart. Pers de knoflook uit. Doe het gehakt in een kom, voeg het ei en meel toe en kneed dit goed door. Voeg knoflook, peper, nootmuskaat en zout naar smaak toe en kneed het nogmaals goed door. Breng het water aan de kook. Rol kleine balletjes van het gehakt en doe ze 1 voor 1 in het kokende water. Haal ze eruit zodra ze gaan drijven en leg ze in het ketjapsausje. Rijg de balletjes aan satehstokjes en rooster ze mooi bruin. Serveer de sateh met pindasaus.

Sateh Bakso