Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Mie Goreng Ulang Tahun

Eiermie met paksoi, vlees en garnalen

Mie Goreng Ulang Tahun | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 100 gr. garnalen
- 100 gr. kipfilet
- 100 gr. rundvlees
- 200 gr. eiermie
- 6 bakso ballen
- 1 ltr. water
- 1 paksoi
- 6 eieren
- 2 lente-uien
- 2 tenen knoflook
- 1 eetlepel oestersaus
- 3 eetlepels ketjap manis
- 1 theelepel suiker
- peper naar smaak
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Snijd de bakso ballen in dunne plakjes. Pel de garnalen, maar laat de staarten er aan zitten. Snijd de kipfilet in lange, smalle reepjes. Snijd het rundvlees in kleine blokjes. Snijd de paksoi in repen en was ze. Pel de knoflook en hak ze fijn. Snijd de lente-uien grof. Kook 4 eieren hard, pel ze, frituur ze in wat olie en laat ze uitlekken. Snijd ze in plakjes en houd ze apart. Kluts de 2 overige eieren.

Breng het water aan de kook en kook de eiermie halfgaar. Laat het uitlekken in een vergiet. Fruit de knoflook in wat olie en voeg de geklutste eieren toe. Roerbak tot het ei gaar is, voeg het rundvlees en bakso toe en bak tot het vlees mooi bruin is geworden. Voeg de kip, garnalen, oestersaus, suiker, ketjap, peper, zout en lente-uien toe en schep het geheel goed door tot de kip gaar is. Doe het vuur zacht en voeg de eiermie toe. Schep het nogmaals goed door en voeg een beetje gekookt water toe. Schep de paksoi hierdoor en roerbak tot al het water is verdampt en de paksoi beetgaar is. Garneer het gerecht met de plakjes ei.

Mie Goreng Ulang Tahun