Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Puntir

Verdraaid lekkere gefrituurde koekjes

Kue Puntir | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 300 gr. tarwebloem
- 150 gr. poedersuiker
- halve theelepel baking soda
- halve theelepel bakpoeder
- 3 eieren
- zout naar smaak
- olie

Bereiding:

Mix in een kom de eieren, suiker, zout, baking soda en bakpoeder tot de suiker is opgelost. Voeg beetje bij beetje de bloem toe en mix tot het een glad en romig beslag is geworden. Laat het 30 min. rusten. Rol het deeg uit op een met meel bestoven ondergrond. Rol hier dunne rolletjes van en draai ze per 2 om elkaar. Frituur ze goudbruin in niet al te hete olie. Laat de koekjes uitlekken en afkoelen. Eventueel het deeg in gelijke porties verdelen en deze porties kleuren met cacaopoeder of andere kleurstof naar wens.

Kue Puntir