Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Tumis Remis Pedis Manis

Gekookte mosselen in een zeer hete, rode saus


IngrediŽnten:

- 300 gr. mosselen
- 2 teentjes knoflook
- 1 ui
- 4 rode lomboks
- 4 groene lomboks
- 1 eetlepel oestersaus
- 2 eetlepels sambal
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 1 eetlepel maizena
- 1 dl. water
- zout
- peper
- suiker
- olie

Bereiding:

Los de maizena op in een beetje water. Snipper de ui en snijd de lomboks in stukken van 2 cm. Verhit de olie en fruit de knoflook, de rode en groene lomboks en ui tot de geuren vrijkomen. Voeg de mosselen, water, oestersaus, sambal, tomatenpuree, zout, peper en suiker toe. Kook de mosselen tot ze openstaan. Haal ze uit de pan. Bind de saus met het maizenapapje en serveer de saus bij de mosselen.

Tumis Remis Pedis Manis
Download het recept
Moment geduld!