Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Bakso Malang

Heldere runderbouillon met gevulde tofu en gehaktballetjes

Bakso Malang | Indonesisch-Culinair.nl


IngrediŽnten:

- 10 pangsit velletjes
- 150 gr. mihoen
- 10 diagonaal gesneden tahu
- bawang goreng
- sambal

Blenden:

- 350 gr. rundvlees
- 50 gr. sagomeel
- 100 ml. ijswater
- 1 ei
- 4 teentjes knoflook
- halve theelepel peper
- 3 theelepels zout

Voor de bouillon:

- 2 ltr. water
- 600 gr. schenkel
- 6 teentjes knoflook
- halve theelepel peper
- 2 lente-uitjes
- 3 theelepels zout

Bereiding:

Snijd de tahu in plakken en daarna diagonaal zodat je driehoekjes hebt. Frituur de tahu en de pangsit velletjes goudbruin, laat ze uitlekken in een vergiet. Wel de mihoen in warm water tot het zacht is geworden, laat het uitlekken.

Pers de knoflook uit en meng het met peper en zout. Doe het rundvlees in de blender en maak het fijn. Haal het gehakt uit de blender en doe het in een kom. Meng dit met de knoflook, ei, sagomeel en voeg beetje bij beetje het ijswater toe terwijl je het stevig kneed. Neem eenderde deel gehakt uit en houd dit apart. Maak kleine en grote balletjes van de rest van het gehakt. Breng in een pan voldoende water aan de kook en zet het vuur zacht. Kook de gehaktballetjes tot ze gaan drijven, haal ze uit het water en laat ze uitlekken. Vul de tahu met het apart gehouden gehakt en stoom dit gaar.

Maal voor de bouillon de knoflook fijn samen met peper en zout. Snijd de lente-uitjes fijn. Kook het water, voeg knoflook en schenkel toe en laat de bouillon enige tijd trekken tot het vlees van het bot valt. Strooi de lente-uitjes in de bouillon. Haal het bot er uit en maak het vlees klein. Verdeel de bouillon, mihoen en de tahu over kommen. Garneer de kommen met bawang goreng en pangsit velletjes.

Bakso Malang
Download het recept
Moment geduld!