Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Bakso Tetelan

Balletjes van rundvlees in bouillon


Ingrediënten:

- 200 gr. rundvlees aan het bot
- 2,5 ltr. water
- kwart theelepel peper
- halve theelepel zout
- halve theelepel ve-tsin
- bawang goreng naar smaak
- selderie naar smaak

Fijn te maken:

- 200 gr. rundvlees
- 200 gr. maizena
- 2 teentjes knoflook
- 5 ijsklontjes
- 1 theelepel ve-tsin
- 1 theelepel zout
- kwart theelepel peper
- kwart theelepel nootmuskaat

Bereiding:

Doe de botten in een pan en voeg ca. 1,5 ltr. water toe zodat alles onderstaat. Kook tot het vlees gaar is, haal het uit de pan en schraap het vlees van het bot, houd minimaal 1 ltr. bouillon over en houd dit apart. Snijd dit vlees heel fijn tot je gehakt hebt en houd het apart. Doe de fijn te maken ingredienten in de blender, blend het fijn en doe het in een kom. Meng dit goed met het vlees wat je van het bot hebt gehaald. Vorm van dit mengsel kleine balletjes.

Breng 1 ltr. water aan de kook en doe de balletjes 1 voor 1 hierin tot ze gaan drijven. Breng ondertussen de bouillon ook aan de kook. Zodra de balletjes gaan drijven schep je ze uit het water en laat je ze verder in de bouillon koken. Breng de bouillon op smaak met de peper, zout en ve-tsin. Verdeel de bouillon en balletjes over soepkommen en garneer met de bawang goreng en selderie.

Bakso Tetelan