Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ikan Kuah Lada

Makreel en aubergines gestoofd in een zure peperbouillon


Ingrediënten:

- 600 gr. makreel
- 2 aubergines
- 1 eetlepel asempasta
- 5 dl. water
- 1 theelepel zout
- mespunt ve-tsin
- 4 eetlepels olie

Bumbu:

- 4 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 5 kemirienoten
- 5 cm. kunyit
- 2 cm. laos
- 2 serehstengels
- 2 theelepels trassi
- halve eetlepel witte peperkorrels

Bereiding:

Meng de asempasta met het water en roer het goed door. Snijd de aubergines over de lengte in vieren en snijd ze daarna in stukken van ca. 5 cm. Laat ze even weken in water. Maak de vis schoon en snijd het in dikke moten van ca. 3 cm. Pel de sjalotjes en knoflook en snipper ze fijn. Schil de laos en kunyit en snijd deze ook fijn. Verwijder de harde stukken van de sereh en snijd de sereh fijn. Pof de kemirienoten in een droge koekenpan. Maal de ingredienten voor de bumbu fijn in de vijzel tot je een pasta hebt.

Verhit de olie en fruit de bumbu tot het geurig begint te ruiken. Voeg het asemwater toe en breng het aan de kook. Voeg zout en ve-tsin toe en laat het ca. 3 min. sudderen. Voeg de aubergines toe en laat het ca. 4 min. meestoven. Doe dan de vis erbij en laat de vis ca. 10 min. hierin gaar worden. Serveer het geheel met sambal trassi.

Ikan Kuah Lada