Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Udang Kuah Asam Pedis

Garnalen in een zure, zeer pikante bouillon


IngrediŽnten:

- 1 kg. grote garnalen
- sap van 1 limoen
- 5 belimbing wuluh
- 200 gr. jamur merang
- 10 rawits
- daun kemangi

bouillon:

- 1,5 ltr. water
- 8 sjalotjes
- 4 teentjes knoflook
- 2 rode lomboks
- 2 groene lomboks
- 2 cm. kunyit
- 2 cm. djahe
- 1 serehstengel
- 1 dl. limoensap
- 1 theelepel peper
- 1 eetlepel zout

Bereiding:

Was de belimbing wuluh en snijd het in stukjes. Halveer de jamur merang. Snijd de rawits in kleine stukjes. Rits de blaadjes van de kemangi. Pel de garnalen, verwijder het darmkanaal en marineer ze met het limoensap, houd dit apart. Snipper de sjalotjes, knoflook en lomboks. Schil de djahe en kunyit en snijd ze fijn. Kneus de serehstengel. Fruit deze kruiden in wat olie tot het gaat geuren en voeg het water toe. Laat de bouillon koken en breng het op smaak met peper, zout en het limoensap. Als de bouillon is verkleurd de garnalen, belimbing, jamur merang en rawits toevoegen. Laat het zachtjes koken tot de garnalen van kleur zijn veranderd. Zet het vuur uit en voeg de kemangi toe. Roer het geheel even door en serveer warm.

Udang Kuah Asam Pedis
Download het recept
Moment geduld!