Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Nanas Wijen

Kipfilet met champignons, ananas en sesamzaadjes

Ayam Nanas Wijen | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 1 kg. kipfilet
- 20 gr. sesamzaadjes
- 1 blikje ananas
- 6 grote champignons
- 2 uien
- 2 rode lomboks
- 3 tenen knoflook
- 2 theelepels djahe
- 4 eetlepels oestersaus
- 4 eetlepels ketjap manis
- 1 eetlepel sambal manis
- half kopje water

Bereiding:

Pers de knoflook uit. Snijd de uien, champignons en de lomboks fijn. Neem een ruime kom en doe hier de ketjap manis in. Voeg de knoflook, lomboks, djahe en de sambal manis toe. Snijd de kipfilet in dunne lange stroken en voeg dit bij de marinade. Laat de kip ca. 1 uur marineren. Bak de uien en de champignons in de wok en voeg de kipfilet toe samen met de marinade. Bak de kipfilet gaar en voeg dan sesam, ananas, oestersaus en het water toe. Schep het geheel goed door. Laat de Ayam Nanas Wijen op laag vuur ca. 10 min. stoven.

Ayam Nanas Wijen