Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Kumbu

Gevulde deegpakketjes met zoete, jonge kokos


Ingrediënten:

- bananenbladeren

Vulling:

- 100 gr. kacang hijau
- 100 gr. kelapa muda
- half glas bruine basterdsuiker
- kwart theelepel zout
- water
- 2 daun pandan

Deeg:

- 2 druppels gele kleurstof
- 2 druppels pandanpasta
- 2 dl. dikke santen
- 1 eetlepel limoensap
- 1 theelepel zout
- 3 glazen ketanmeel
- 3 eetlepels maizena

Bereiding:

Kook de kacang hijau in voldoende water tot ze gaar zijn, giet het water daarna weg en pureer het. Rasp de jonge kokos en kook dit in 2 glazen water met de basterdsuiker, zout en daun pandan. Als de suiker is opgelost, de kacang hijau toevoegen en roer het tot al het vocht is verdampt.

Kook de santen samen met het limoensap en voeg de maizena toe. Roer dit door tot de santen dik is geworden, haal het van het vuur. Verdeel dit in 2 gelijke delen en kleur 1 deel geel en 1 deel groen. Voeg beetje bij beetje het ketanmeel aan de 2 delen toe en roer ieder deel tot een deeg.

Maak van de beide kleuren deeg en de vulling meerdere gelijke porties. Neem een portie deeg, maak hier een bal van, druk dit plat en vul het met de kokos. Maak het goed dicht en verpak dit in een stuk bananenblad. Doe dit met de rest van het deeg en de vulling. Breng een stoompan aan de kook. Stoom de pakketjes voor ca. 20 min. tot ze gaar zijn.

Kue Kumbu