Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Es Sarang Burung

Drankje van geschaafde agar-agar met lychees en selasih

Es Sarang Burung | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub


Ingrediënten:

- 1 blikje lychees
- 2 zakjes witte agar-agar
- 5 dl. water
- 250 gr. suiker
- 2 eetlepels selasih
- ijsblokjes

Siroop:

- 2,5 dl. water
- 250 gr. suiker

Bereiding:

Kook het water samen met de suiker en de agar-agar en breng dit al roerende aan de kook. Laat dit afkoelen en zet dit voor een nacht in de vriezer. Kook het water voor de siroop samen met de suiker en laat dit al roerend koken tot de suiker volledig is opgelost. Houd dit even apart. Schaaf de bevroren agar met een rasp. Neem een groot glas. Doe daar de geschaafde agar-agar in samen met een paar ijsblokjes, de siroop, het sap uit het blikje en 3 lychees zodat het van bovenaf op een vogelnestje lijkt. Voeg 1 eetlepel selasih toe en serveer het drankje.

Es Sarang Burung