Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Soto Bandung

Heldere soep met rundvlees en rettich

Soto Bandung | Indonesisch-Culinair.nl
Foto ingezonden via de Indonesische kookclub door: Telor


Ingrediënten:

- 500 gr. rundvlees
- 5 sjalotjes
- 3 tenen knoflook
- 1 lente-ui
- 1 rettich
- 1 serehstengel
- 2 schijfjes djahe
- 1 tomaat
- 2 daun salam
- sap van 1 djeruk nipis
- zout naar smaak
- peper naar smaak
- suiker naar smaak
- bawang goreng ter garnering
- selderie ter garnering

Bereiding:

Doe het vlees in een pan en voeg zo veel water toe dat het vlees volledig onder water staat, voeg peper en zout naar smaak toe. Kook tot het vlees gaar is en zet dan het vuur zacht. Snijd de selderie fijn. Schil de rettich en snijd het in dunne stukjes. Kneus de djahe en serehstengel. Snijd de tomaat in kleine stukjes.

Snijd de sjalotjes, knoflook en lente-ui fijn en fruit dit in wat olie tot het geurig ruikt. Voeg dan de djahe, sereh, daun salam en tomaat bij het vlees in de pan. Voeg de gefruite bumbu en rettich toe en roer het geheel goed door. Haal het vlees uit de pan, snijd het in stukjes en doe het terug in de pan. Breng het geheel op smaak met zout, peper en suiker en voeg het djeruk nipis sap toe. Breng de soto aan de kook, haal het van het vuur en verdeel het over borden of soepkommen. Bestrooi met bawang goreng en selderie.

Soto Bandung