Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Kue Pisang Keju

Bananencake bestrooid met kaas


Ingrediënten:

- 250 gr. tarwebloem
- 250 gr. suiker
- 150 gr. margarine
- 100 gr. geraspte cheddar
- 4 bananen
- 8 eidooiers
- 4 eiwitten
- 1 theelepel bakpoeder
- 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Zeef de bloem samen met de bakpoeder in een kom, houd dit apart. Prak de bananen tot puree en meng het citroensap hier doorheen. Mix in een kom de margarine met de suiker tot het wit romig is geworden en voeg hier al mixend een voor een de eidooiers toe, voeg pas de volgende toe als de vorige volledig is opgenomen. Voeg al roerend en afwisselend bloem en bananen toe tot je alles hebt gebruikt. Roer het geheel goed door tot het een glad beslag is. Roer een beetje geraspte kaas door het beslag. Klop de eiwitten met schone gardes stijf en spatel dit voorzichtig door het beslag. Schenk het beslag in een tulband- of cakevorm en bestrooi met de rest van de kaas. Zet de vorm in een voorverwarmde oven op 175 graden en bak het in ca. 50 min. gaar. Test met een satehprikker of de cake gaar is.

Kue Pisang Keju