Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Opor

Gekookte kip in saus


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- verse peper
- zout
- 8 eetlepels olie
- 1 ui
- 2 tenen knoflook
- 4 kemirienoten
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel laos
- 1 theelepel djinten
- halve theelepel kunyit
- 1 theelepel gula djawa
- trassi
- ketjap manis
- 3 dl. santen

Bereiding:

Snijd de ui zeer fijn en pers de knoflook uit. Rasp de kemirienoten. Was de kip goed, ook inwendig en snijd de kip overlangs in 4 of meer stukken. Strooi er peper en zout op. Verwarm de olie en bak daarin de stukken kip onder geregeld keren snel aan alle zijden mooi van kleur. Doe het vuur wat lager en doe ui met knoflook in het bakvet. Laat de ui daarin onder geregeld omscheppen goudgeel fruiten. Voeg dan de kemirienoten, ketumbar, laos, djinten en kunyit toe. Laat alles goed warm worden en even meebakken. Schenk dan 1,5 dl. kokend water in de pan, doe daar ook de gula djawa en de met water aangeroerde trassi in. Leg de deksel op de pan als de inhoud weer kookt, draai de vlam lager en laat de kip gaar worden. Controleer na 30 min., doe dan de santen in de pan en laat de saus in de open pan enigszins inkoken. Draai de stukken kip af en toe om. Proef de saus en voeg naar smaak ketjap of zout toe.

Ayam Opor