Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Nasi Kuning Tiga

Gele rijst gekookt in kokosmelk


Ingrediënten:

- 500 gr. rauwe rijst
- 650 ml. santen van 1 kokosnoot
- 1 eetlepel geraspte kunyit
- 50 ml. water
- 1 serehstengel
- 1 daun pandan
- 2 daun djeruk purut
- 2 theelepels zout
- 1 eetlepel citroensap

Bereiding:

Verwijder het harde gedeelte van de sereh en kneus de stengel. Zet een stoompan klaar op het vuur met voldoende water en breng het aan de kook. Was de rijst tot het water wat er af komt helder is en laat de rijst uitlekken. Doe de rijst in de stomer en stoom het ca. 20 min.

Doe de kunyit in 50 ml. water en stamp de kunyit tot het water flink verkleurt. Zeef het water en voeg dit toe aan de santen. Kook de santen en voeg de serehstengel, daun djeruk purut, daun pandan en zout toe. Roer de santen goed door en voeg de rijst toe. Doe het vuur uit en laat de rijst de santen opnemen. Zet de pan vervolgens op een zacht vuur en roer de rijst tot alle santen is opgenomen en voeg het citroensap toe. Doe de rijst terug in de stomer en stoom voor ca. 40 min.

Nasi Kuning Tiga