Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Puding Tapeh Pandan

Pudding van kokosmelk en zoete, gegiste kleefrijst


Ingrediënten:

- 1 zakje witte agar-agar
- 150 gr. suiker
- tapeh ketan
- 5 dl. santen
- 3 dl. gekookt water
- 2 daun pandan
- halve theelepel zout
- halve theelepel vanille

Bereiding:

Knoop de daun pandan aan elkaar vast. Verhit het water in een pan en roer de agar-agar hier door heen. Voeg de santen toe en breng het op een laag vuur aan de kook. Voeg de suiker, zout, vanille en daun pandan toe en blijf dit roeren tot het kookt. Spoel een puddingvorm af met water en bedek de bodem met tapeh zoveel je lekker vindt. Druk dit stevig aan en prik er met een vork gaatjes in. Laat de agar even afkoelen tot de damp er niet meer vanaf komt en giet dit voorzichtig op de tapeh. Laat de pudding volledig afkoelen en opstijven in de koelkast.

Puding Tapeh Pandan