Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Panada Bandeng

Gefrituurde broodjes met makreelvulling


Ingrediënten:

- 250 gr. bloem
- 1 dl. santen
- 1 ei
- 1 theelepel instant gist
- 1 eetlepel suiker
- zout
- olie

Vulling:

- 150 gr. makreel, blik
- halve wortel
- kwart ui
- 1 teentje knoflook
- 50 ml. water
- 1 theelepel tomatensaus
- 1 stengel selderij
- zout
- peper
- sambal
- olie

Bereiding:

Snijd de ui, selderij en knoflook fijn en snijd de wortel in kleine blokjes. Verdeel de makreel in stukken. Verwarm de olie en fruit de ui en knoflook tot het gaat geuren. Voeg de wortel, het zout, water, peper, sambal en tomatensaus toe en breng dit aan de kook. Doe de vis en de selderij er bij en kook alles tot het droog wordt. Laat het goed afkoelen.

Het deeg:

Meng de bloem, gist, suiker en het zout door elkaar. Kneed het ei er door en voeg beetje bij beetje de santen toe en kneed tot een glad deeg, laat het 30 min. rusten. Verdeel het deeg in acht bolletjes en laat weer 30 min. rusten. Verdeel de vulling in acht porties. Druk de deegbolletjes plat en rond, leg op elk velletje wat vulling en vouw de randen om als een pasteitje. Verwarm de olie en frituur de broodjes goudbruin en gaar. Laat ze uitlekken en serveer met sweet chilisauce.

Panada Bandeng