Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Sambal Goreng Kentang Udang Peteh

Pittige garnalen met aardappel en petehbonen

Sambal Goreng Kentang Udang Peteh | Indonesisch-Culinair.nl


Ingrediënten:

- 200 gr. garnalen
- 250 gr. aardappels
- 15 petehbonen
- 1 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 dl. dikke santen
- 3 eetlepels olie
- zout
- gula djawa
- limoensap

Bumbu:

- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel trassi

Bereiding:

Bak de knoflook en tomaat even in wat olie en maak dan van de bumbu een pasta in de blender. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en bak ze bijna gaar. Kneus de laos en halveer de petehbonen. Verhit de olie en voeg de bumbu, aardappelblokjes, laos en daun salam toe. Bak tot het gaat geuren. Doe de garnalen, petehbonen en de santen er bij en stoof de garnalen gaar. Voeg naar smaak zout, gula djawa en limoensap toe.

Sambal Goreng Kentang Udang Peteh