Ontvang de nieuwste updates
Blijf met de updates op de hoogte!
De nieuwste recepten
Babi Cin Tiga
Babi Ketjap Pedis
Dasar Untuk Ayam
Pecel Telor Dua
Sambal Trassi
Geen recept missen?
De nieuwste recepten gratis in je mail!
Sambal Goreng Kentang Udang Peteh
Pittige garnalen met aardappel en petehbonen
Ingrediënten:
- 200 gr. garnalen
- 250 gr. aardappels
- 15 petehbonen
- 1 daun salam
- 2 cm. laos
- 1 dl. dikke santen
- 3 eetlepels olie
- zout
- gula djawa
- limoensap
Bumbu:
- 3 rode lomboks
- 3 teentjes knoflook
- 1 tomaat
- 1 cm. djahe
- 1 theelepel trassi
Bereiding:
Bak de knoflook en tomaat even in wat olie en maak dan van de bumbu een pasta in de blender. Schil de aardappels, snijd ze in blokjes en bak ze bijna gaar. Kneus de laos en halveer de petehbonen. Verhit de olie en voeg de bumbu, aardappelblokjes, laos en daun salam toe. Bak tot het gaat geuren. Doe de garnalen, petehbonen en de santen er bij en stoof de garnalen gaar. Voeg naar smaak zout, gula djawa en limoensap toe.
Sambal Goreng Kentang Udang Peteh