Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Panggang

Kip uit de oven


Ingrediënten:

- 1 kg. kip
- 5 eetlepels citroensap
- 3 eetlepels ketjap
- 1 eetlepel uienpoeder
- 1 theelepel knoflookpoeder
- 2 theelepels sambal oelek
- 2 theelepels zout
- 4 eetlepels olie
- 100 gr. boter

Bereiding:

Smelt de boter. Schuif het ovenrooster een plek onder het midden en verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de kip overlangs in twee stukken en droog ze goed met keukenpapier. Zet de punt van de vleugels vast in het vlees met een prikker. Roer het citroensap en de ketjap door elkaar. Maak met een deel hiervan samen met de uien, knoflookpoeder en zout een papje. Roer er de rest van het citroensapmengsel en de sambal door en daarna de olie. Beboter de ovenschaal of braadslee en schenk er zoveel kokend water bij dat de bodem met ongeveer een halve cm. water is bedekt.

Bestrijk de kip aan alle kanten met het kruidenmengsel. Leg de kip met het vel naar beneden in de ovenschaal en zet het in de oven. Keer de kip als het vlees goed van kleur is en schenk er een deel van de gesmolten boter over, draai na 10 min. de oven terug naar 170 graden. Giet af en toe wat boter over de kip en laat deze gaar en mooi van kleur worden. Neem de braadslee uit de oven en leg de kipdelen op een schaal. Voeg aan het braadvet zoveel kokend water toe dat een mooie saus ontstaat. Proef en voeg er naar smaak ketjap of zout aan toe.

Ayam Panggang