Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Ayam Kecombrang Pedis

Gebakken kip in een zeer hete saus met kecombrang


Ingrediënten:

- 6 kippenpoten

Kipkruiden:

- 3 sjalotjes
- 5 teentjes knoflook
- halve theelepel kunyit
- 1 stengel kecombrang

Kecombrangsaus:

- 2 kecombrang
- 1 eetlepel oestersaus
- 6 rode lomboks
- 10 rode rawits
- 6 teentjes knoflook
- 3 sjalotjes
- 2 cm. djahe
- suiker naar smaak
- zout naar smaak
- voldoende water

Bereiding:

Snijd de kippenpoten doormidden en was ze. Snijd de kipkruiden fijn, maal het tot een pasta in de vijzel en smeer de kip hiermee in. Laat de kip minimaal 30 min. marineren en bak ze daarna in wat olie rondom bruin.

Snijd voor de saus de kecombrang knoppen over de lengte in strookjes. Snijd de overige ingredienten klein en maal het fijn in de vijzel tot je een bumbu hebt. Verhit de olie en fruit de bumbu tot de geuren vrijkomen. Voeg dan de oestersaus en water toe en laat het aan de kook komen. Voeg dan de kip en kecombrang toe, schep het geheel goed door en laat de kip in de saus gaar sudderen. Serveer warm.

Ayam Kecombrang Pedis