Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Laksa Udang

Garnalen in een bouillon met kokosmelk, tauge en bihun


Ingrediënten:

- 150 gr. garnalen
- 250 ml. bouillon
- 750 ml. santen
- 100 gr. bihun
- 100 gr. tauge
- 2 serehstengels
- 5 daun djeruk purut
- 4 hardgekookte eieren
- daun kemangi
- bawang goreng
- sambal
- limoen
- 2 eetlepels olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 3 teentjes knoflook
- 3 kemirienoten
- kwart theelepel djinten
- 2 cm. kencur
- 3 cm. kunyit

Bereiding:

Week de bihun in heet water en laat het goed uitlekken. Snipper de sjalotjes en knoflook. Kneus de serehstengels, schil de kencur en kunyit en maal de bumbu tot een pasta. Fruit de bumbu, sereh en daun djeruk purut in wat olie tot het gaat geuren. Voeg de garnalen toe en roerbak tot ze van kleur veranderen. Voeg de bouillon en de santen toe en breng al roerende aan de kook.

Leg de bihun op een bord, leg de garnalen, partjes ei en tauge er op. Schenk de bouillon er over. Strooi er daun kemangi en gebakken uitjes over. Serveer met partjes limoen en sambal.

Laksa Udang