Vind de lekkerste recepten!

Je kunt met onze zoekmachine snel en eenvoudig recepten vinden voor je rijsttafel.

Soto Ayam Kudus

Kippensoep met tauge, lontong en aardappelkoekjes


IngrediŽnten:

- 300 gr. tauge
- 1,5 ltr. water
- 4 kippenpoten
- 2 citroenen
- 2 stengels selderij
- 2 serehstengels
- 4 lente-uitjes
- 6 sprietjes bieslook
- 2 cm. laos
- 2 daun salam
- 6 eetlepels ketjap manis
- 4 eetlepels gefruite knoflook
- 2 eetlepels gefruite uitjes
- frikadel goreng
- lontong
- gekookte eieren
- zout
- olie

Bumbu:

- 8 sjalotten
- 6 teentjes knoflook
- 1 theelepel peperkorrels
- zout

Bereiding:

Snijd de eieren over de lengte doormidden, de citroenen in parten, snijd de selderij in kleine stukjes en de lontong in grote stukken. Kneus de laos en de serehstengels. Spoel de tauge af met heet water, snijd de bieslook en lente-ui fijn. Snipper de sjalotjes en knoflook fijn en maal de bumbu tot een pasta. Kook de kip in het water met de laos, salam, sereh en de bumbu gaar. Schep de kip uit het water, haal het vlees van de botten en bak dit in hete olie krokant. Breng de bouillon aan de kook en roer de ketjap er door, laat even zachtjes koken.

Verdeel de kip, tauge, selderij, bieslook en lente-uitjes over diepe borden of kommen. Schenk de hete bouillon er over en bestrooi het met gefruite knoflook en uitjes. Serveer de soto met frikadel goreng, stukjes lontong, ei en een partje citroen.

Soto Ayam Kudus
Download het recept
Moment geduld!