Ontvang de nieuwste updates

Blijf met de updates op de hoogte!

Smoor Kambing Daun Djeruk

Geitenvlees gestoofd met citroenbladeren


Ingrediënten:

- 500 gr. geitenvlees
- 1,5 ltr. water
- 10 sjalotten
- 5 teentjes knoflook
- 2 serehstengels
- 2 cm. djahe
- 10 daun djeruk purut
- 2 daun salam
- 2 kruidnagels
- 1 kaneelstokje
- 5 eetlepels ketjap manis
- halve theelepel nootmuskaat
- witte peper
- zout
- olie

Bereiding:

Snijd het vlees in blokjes, snipper de sjalotten en knoflook fijn. Kneus de djahe en sereh. Verhit wat olie en fruit de sjalotten, knoflook, djahe, sereh, daun salam, kruidnagels en kaneel tot het gaat geuren. Voeg het vlees toe en bak tot het van kleur verandert. Schenk het water er bij en breng het aan de kook. Voeg de daun djeruk purut en de ketjap manis toe en stoof het vlees gaar. Laat het niet droog koken. Breng het geheel op smaak met zout, peper en nootmuskaat.

Smoor Kambing Daun Djeruk